Fraixenet piknik & filmsko veče

Autor: 20:21 Aktuelno, Vina

Freixenet piknik i filmsko veče – Španski mehurići i vanvremenska klasika.

Ova jesen pamtiće se po hedonizmu i upoznavanju sa ukusima koji dolaze iz zemlje flamenka i fudbala. Ujedno i zemlje koja je nadaleko poznata po sjajnim vinima.

Da, da govorimo o Španiji!

A ako ste mislili da su mehurići u trendu samo leti, eto prilike da vas Freixenet uveri u suprotno.

Fraixenet CAVA – od sada i u Srbiji

Freixenet, svetski poznato penušavo vino koje dolazi iz Španije, od nedavno je dostupan i u našim krajevima. Gradić Sant Sadurni d’Anoia je središte proizvodnje CAVA penušavih vina, koja su izrađena tradicionalnom šampanj metodom (sekundarna fermentacija se odvija u boci). U ovom delu Španije, gotovo svaka porodica proizvodi penušava vina, ali jedna od najpoznatijih je upravo porodica Ferer, koja proizvodi jedno od najpoznatijih penušavih vina na svetu – Freixenet.

Prezentacija Freixenet penušavih vina u Akacija Open Concept-u


Vino se tradicionalno pravi od tri sorte grožđa: Macabeu, Parellada i Xarel-lo. Navedene sorte prepoznatljive su po visokim kiselinama, blago su aromatične i daju oštra, suva vina savršenog ukusa na nepcu.

Godišnja proizvodnja broji čak 160 miliona boca, koja se izvoze i prodaju širom sveta, a od nedavno na toj listi nalazi se i Srbija.

Početkom oktobra, u Akacia Open concept-u desio se i čaroban spoj 3 vrste Freixenet penušavih vina i hrane. Freixenet Carta Nevada, Freixenet Cordon Negro i Freixenet Cordon Rosado savršeno su upareni sa odabranim specijalitetima. A celokupan događaj vodio je profesionalni somelijer.

Uparivanji Freixenet penušavaca sa odabranim jelima

Ko nam je predstavio Freixenet?

Pomenutu magiju, omogućila je kompanija G3 Spirits, koja je želela da nam približi svet Freixenet penušavih vina i makar na trenutak nas povede na putovanje u neke druge krajeve. Događaj su svojim prisustvom ulepšali Influenseri, koji su uživali u bajci, intimnoj atmosferi, odabranom društvu i čašama penušavih vina.

Bajkovitu atmosferu je svakako upotpunila i Freixenet ljuljaška sa krilima, gde su gosti mogli da naprave par zanimljivih fotografija.

Na kraju postavilo se pitanje kako će se ovakav događaj završiti. Uz ovako posebno penušavo vino koje ima toliko dugu tradiciju, zvanice su uživale u kokicama i filmu. Vanvremenski klasik „Breakfest at Tiffany“ , koji je baš kao i vino, sa godinama sve bolji i bolji upotpunio je veče.

Freixenet penušava vina možete naći u svim bolje snabdevenim maloprodajnim objektima širom Srbije.

(Visited 308 times, 1 visits today)

Prijavite se na naš newsletter!

Close